Gökhan Saki

Hänen alkuperäinen kouluttajansa oli Jan Pasztjerik, jonka alaisuudessa hänestä tuli kolmen vuoden aikana hollantilainen, Euroopan ja Muay Thai -maailmanmestari, ennen kuin hän siirtyi Golden Glory -kuntosalille vuonna 2003. Vuonna 2006 hän palasi Pasztjerikin luokse, kun hän aloitti Golden Gloryn ja Pasztjerikin yhteisen tuotannon. Cor Hemmersin kanssa Golden Gloryssa harjoitteleva Saki tuli tunnetuksi ottelijaksi, kun hän voitti André Teten, Vitali Akhramenkon ja Henriques Zowan, mutta kohtasi myös tunnettuja ottelijoita, kuten Badr Harin ja Nicholas Pettasin. Hemmersin alaisuudessa saavuttamastaan menestyksestä huolimatta Saki pitää Pasztjerikiä tärkeimpänä vaikuttajana, joka auttoi häntä kehittymään sellaiseksi ottelijaksi, jollaiseksi hänestä tulisi.

2006-2007Edit

Saki debytoi K-1:ssä 13. toukokuuta 2006 Amsterdamissa järjestetyssä K-1 World Grand Prix 2006 -turnauksessa, jossa hän voitti puolivälierissä Rani Berbachin ja välierissä Aleksei Ignashovin, ennen kuin hän hävisi turnauksen loppuottelussa ensimmäisen erän tyrmäystappelulla Björn Bregylle.

Saki palasi K-1:een seuraavan vuoden maaliskuussa ottelemalla Hiromi Amadaa vastaan K-1 World Grand Prix 2007 -turnauksessa Yokohamassa ja voitti teknisen tyrmäyksen kautta käyttämällä hollantilaistyylisiä matalia potkuja. Kesäkuun 23. päivänä 2007 hän voitti Mourad Bouzidin K-1 World Grand Prix 2007 -tapahtumassa Amsterdamissa yksimielisellä päätöksellä.

Saki päätti vuoden ottamalla 2. marraskuuta Istanbulissa järjestetyssä K-1 Fighting Network Turkey 2007 -tapahtumassa yksimielisellä päätöksellä voiton venäläisestä muay thai -ottelijasta Magomed Magomedovista.

2008Edit

16. helmikuuta 2008 Saki voitti World Full Contact Associationin (WFCA) thainyrkkeilyn superraskaan sarjan (+95 kg) maailmanmestaruuden voittamalla englantilaisen Chris Knowlesin TKO:lla (vasen alapotku) kotikaupungissaan Schiedamissa. Tämän jälkeen hänen seuraava merkittävä ottelunsa oli 26. huhtikuuta 2008 Amsterdamissa järjestetyssä K-1 World Grand Prix 2008 -kilpailussa, jossa hän tyrmäsi Paul Slowinskin vasemmalla ristiotteella ensimmäisessä erässä.

Saki kohtasi Ruslan Karaevin K-1 World GP 2008 finaalissa

Näiden vaikuttavien voittojen jälkeen hänet kutsuttiin K-1 World Grand Prix 2008:n kuudentoista miehen turnaukseen Havaijilla 9. elokuuta. Saki pystyi voittamaan turnauksen murskaavasti tyrmäämällä kaikki kolme vastustajaansa, Deutsch Pu’u, Rick Cheek ja Randy Kim. Tämä voitto toi Sakille paikan K-1 World Grand Prix 2008:n kuudentoista finaaliin ja oli samalla ensimmäinen kerta, kun turkkilainen ottelija oli voittanut K-1 Grand Prix’n.

Myöhemmin samana vuonna Soulissa 27. syyskuuta järjestetyssä K-1 World Grand Prix 2008:n kuudentoista finaalissa Saki arvottiin legendaarista uusiseelantilaista Ray Sefoa vastaan. Kolmen erän jälkeen tuomarit olivat pisteyttäneet ottelun päätökseksi tasapelin, joten voittajan selvittämiseksi käytiin ylimääräinen erä, jonka jälkeen Saki julistettiin voittajaksi yksimielisellä päätöksellä. Joulukuun 6. päivänä 2008 järjestetyn K-1 World Grand Prix 2008 -finaalin kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Saki voitti puolivälierissä Ruslan Karaevin, mutta välierässä lopullinen mestari Remy Bonjasky tyrmäsi hänet hyppypotkulla rintakehään.

2009Edit

Gökhan Saki aloitti vuoden 2009 puolustamalla WFCA:n thainyrkkeilyn superraskaan sarjan maailmanmestaruuttaan viimeistelemällä saksalaisen Arndt Bunkin vartalolla ensimmäisessä erässä 28. helmikuuta.

Kuukautta myöhemmin hän osallistui Yokohamassa järjestettyyn K-1 World Grand Prix 2009 -turnaukseen, joka oli kahdeksan miehen turnaus, jossa ratkaistiin K-1:n ensimmäinen raskaan sarjan (-100kg) mestari. Puolivälierissä hänen ottelunsa Tyrone Spongia vastaan meni jatkokierrokselle, jonka hän pystyi voittamaan tyrmäyksellä. Finaalissa hän kohtasi Keijiro Maedan ottelussa, joka meni myös jatkokierrokselle. Tällä kertaa hän kuitenkin hävisi enemmistöpäätöksellä.

Hän palasi 2. elokuuta Pavel Zhuravlevia vastaan superottelussa K-1 World Grand Prix 2009 -tapahtumassa Soulissa. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä ja loukkasi ottelussa myös polvensa, minkä vuoksi hän ei pystynyt osallistumaan viimeiseen kuudentoista World Grand Prix -otteluun.

Hän pystyi kuitenkin vielä osallistumaan reserviotteluun K-1 World Grand Prix 2009 -finaalissa, jossa hän kohtasi legendaarisen hollantilaisen Peter Aertsin. Hän hävisi yksimielisellä päätöksellä (30-27, 29-27 ja 29-28), mikä tarkoitti, että hän oli nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin.

2010Edit

Vuoden 2010 alkupuolella Saki pystyi palaamaan takaisin ottamalla kaksi voittoa tammi- ja helmikuussa, mukaanlukien WFCA Muay Thai -tittelinsä puolustaminen Utley Merianaa vastaan, ennen kuin hän palasi takaisin K-1-piiriin huhtikuussa. Hän voitti Singh Jaideepin päätöksellä K-1 World Grand Prix 2010 -tapahtumassa Yokohamassa ennen kuin hän kohtasi Melvin Manhoefin odotetussa ottelussa It’s Showtime 2010 -tapahtumassa Amsterdamissa 29. toukokuuta. Saki voitti ottelun TKO:lla toisessa erässä tuomarin keskeytettyä ottelun Manhoefin kaaduttua kolmesti.

Vammoistaan ja huonosta kunnostaan täysin toipunut Saki kutsuttiin 2. lokakuuta 2010 Soulissa järjestettyyn K-1 World Grand Prix 2010 Final 16 -tapahtumaan, jossa hän tyrmäsi ranskalaisen Freddy Kemayon ensimmäisessä erässä.

Tämän jälkeen hän osallistui United Glory 2010/11 World Seriesin United Glory 12 -tapahtumaan neljätoista päivää myöhemmin, jossa hän tyrmäsi venäläisen Nikolaj Falinin Amsterdamissa, Alankomaissa.

Saki palasi sitten Japaniin K-1 World Grand Prix 2010 -finaaliin 11. joulukuuta. Hän kohtasi Daniel Ghiţăn puolivälierissä ja voitti yksimielisellä päätöksellä neljän erän jälkeen. Hän kuitenkin mursi oikean kätensä ottelun aikana ja jatkoi ottelua Golden Glory -joukkuetoveriaan Alistair Overeemia vastaan välierissä. Käyttämällä vain vasenta kättään ja potkujaan hän onnistui päihittämään isomman vastustajansa; hän tyrmäsi Overeemin pyörähdyspotkulla, jota ei laskettu, vaikka Alistair osui raskaalla vasemmanpuoleisella potkulla Sakin oikeaan kyynärpäähän, joka oli myös murtunut hänen puolivälieräottelussaan. Ottelu keskeytettiin ensimmäisessä erässä, koska Saki ei pystynyt jatkamaan, mutta hän sai kuitenkin valtavasti kunnioitusta sydämestään ja rohkeudestaan.

2011Edit

Toivuttuaan K-1 Grand Prix -ottelussa saamistaan vammoista Saki palasi maaliskuussa 2011 United Glory World Series -kilpailuihin, jossa hän voitti päätösvoitolla Wendell Rochen United Glory 13 -tapahtuman välierässä.

Sen jälkeen hän voitti World Seriesin United Glory 14: 2010-2011 World Seriesin finaalissa 28. toukokuuta Moskovassa, Venäjällä, jossa hän voitti Brice Guidonin päätöksellä.

2012Edit

Tammikuun 28. päivänä 2012 Saki kohtasi Badr Harin It’s Showtime 2012 -tapahtumassa Leeuwardenissa, mikä oli Harin viimeinen potkunyrkkeilyottelu ennen siirtymistä nyrkkeilyyn. Hari voitti Sakin helposti tehden kolme tyrmäystä ensimmäisessä erässä ennen kuin tuomari keskeytti ottelun ja sai TKO-voiton. Hän pudotti Sakin ensin oikealla uppercutilla, toinen tyrmäys tuli oikealla koukulla. Lopuksi hän iski jälleen oikean yläkoukun, joka pudotti Sakin kolmannen kerran.

Kun Sakin valmentaja Cor Hemmers siirtyi töihin Glory-promootioon eikä pystynyt viettämään salilla yhtä paljon aikaa kuin aiemmin, Saki siirtyi Mike’s Gymiin harjoittelemaan Mike Passenierin alaisuuteen.

Saki kohtasi Mourad Bouzidin Glory 2: Brussels -tapahtumassa 6. lokakuuta 2012 Brysselissä, Belgiassa ja voitti yksimielisellä päätöksellä.

Saki päätti vuoden kilpailemalla Glory 4 -tapahtumassa järjestetyssä kuudentoista miehen 2012 Glory Heavyweight Grand Slam -tapahtumassa: Tokyo – 2012 Heavyweight Grand Slam -kilpailussa Saitamassa, Japanissa 31. joulukuuta 2012. Saki kukisti Raoumarun helposti avausvaiheessa lyöden alivoimaisen korealaisen kahdesti ensimmäisessä erässä ja pakottaen tuomarin keskeyttämään ottelun. Sitten puolivälierissä hän tyrmäsi Anderson ”Braddock” Silvan patentoidulla vasemmalla koukullaan ensimmäisen erän loppusekunneilla. Välieriin etenevä Saki sai vastaansa turnauksen lopullisen voittajan, Semmy Schiltin. Yksitoista senttiä kääpiöityneen ja kaksikymmentäseitsemän kiloa painaneen Sakin korkea työtahti ei riittänyt Schiltin päihittämiseen ja hän hävisi pistein tuomareiden annettua jättimäiselle hollantilaiselle voiton kahdesta ensimmäisestä erästä.

2013-nykyhetkiMuokkaa

Saki otteli uusintaottelussaan Daniel Ghiţăn kanssa Glory 6: Istanbul -tapahtumassa Istanbulissa Turkkilaisessa Istanbulin kaupunginosassa huhtikuun 6. päivänä 2013 ykkösehdokkaan mestaruuskamppailussa Gloryn raskaan sarjan mestaruustaistelussa, joka järjestettiin nimellä: Glory heavyweight championship, joka on hallussaan oli ollut Semmy Schilt. Ottelu alkoi hieman tylysti, kun Saki sai romanialaiselta potkun. Sen jälkeen hän selätti Ghiţăn ja heitti tämän mattoon sweepillä. Ghiţă laskeutui kovaa ja näytti saaneen käsivamman. Gloryn virallisten sääntöjen mukaan jalkojen pyyhkäisy ja trippi ovat laittomia liikkeitä, ja ne pitäisi näin ollen laskea sellaisiksi. Sen sijaan erotuomari Joop Ubeda laski sen kaatuneeksi, koska Ghiţălla kesti hetken päästä jaloilleen. Vaikka Ghiţă olikin loukkaantunut, toisessa erässä Ghiţă oli jälleen tasaisempi, mutta erän puolivälissä turkulainen alkoi iskeä raskaasti, eikä antanut periksi, vaan pudotti kestävän romanialaisen kolme kertaa ja otti voiton TKO:lla sen jälkeen, kun erotuomari puuttui tilanteeseen ja päätti ottelun.

Lokakuussa 2013 Hoffman Estatesissa, Illinoisin osavaltiossa, Yhdysvalloissa järjestetyn Glory 11: Chicago – raskaan sarjan maailmanmestaruusturnauksen välierässä Saki esitti vaisun esityksen ja sai kiistanalaisen tyrmäyksen ensimmäisellä kierroksella hävitessään enemmistöpäätöksen turnauksen lopulliselle mestarille Rico Verhoevenille. Marraskuun 2. päivänä 2013 Saki julkaisi lausunnon, jossa hän ilmoitti harkitsevansa oikeustoimia Glorya vastaan päätöksen vuoksi.

Saki kruunattiin Gloryn kevyen raskaansarjan mestariksi, kun hän voitti Glory 15: Istanbul – kevyen raskaansarjan MM-turnauksen Istanbulissa, Turkissa 12. huhtikuuta 2014. Hän kohtasi Nathan Corbettin semifinaalissa ja oli alkanut rankaista australialaisen kroppaa, kun Corbettin oikeasta korvasta alkoi vuotaa verta elimeen kohdistuneen vasemman käden ylävasemman lyönnin jälkeen, minkä seurauksena kehälääkäri kehotti kehätuomari Al Wichgersiä keskeyttämään ottelun ensimmäisen erän ajassa 2:35. Tämän jälkeen hän kohtasi finaalissa Tyrone Spongin odotetussa uusintaottelussa. Avauserän puolivälissä Spong heitti potkun Sakin vasempaan jalkaan. Saki torjui potkun, jolloin Spongin oikea sääri murtui välittömästi ja ottelu päättyi TKO:lla. Fanit kiittivät laajalti Sakin urheilullisuutta hoitaa Spongia välittömästi.

Sakilta riistettiin Gloryn kevyen raskaansarjan titteli toimimattomuuden vuoksi Gloryssa 27.7.2015.