VM 2018, Uruguay vs Frankrike Höjdpunkter: Frankrike slog Uruguay med 2-0 och går in i semifinal

Frankrike utklassade Uruguay med 2-0 och gick in i semifinalen i FIFA World Cup 2018 på Nizhny Novgorod Stadium i på fredagen. Raphael Varane och Antoinne Griezmann gjorde de två målen när Frankrike nådde sin sjätte semifinal i VM. En brytning av Fernando Muslera i den 61:a minuten gav Frankrike en 2-0-ledning i den andra halvleken av kvartsfinalmötet. Griezmann slog ett kraftfullt skott som gick rakt på Muslera, men han lyckades inte samla in det rent och bollen hamnade i nätmaskorna. Raphael Varane hade tidigare gjort mål med ett kliniskt huvudskott i den 40:e minuten för att ge Frankrike en 1-0-ledning mot Uruguay i slutet av den första halvleken. Den första halvleken bjöd inte på några klara chanser för något av lagen. Nahitan Nandez hade en chans för Uruguay från nära håll. Uruguay var det bättre laget i den första kvarten men de oroade knappt den franske målvakten Hugo Lloris. Kylian Mbappe hade några bra chanser för Frankrike i den första halvleken men han kunde inte omvandla dem. Han hade en strålande chans i den 20:e minuten när hans huvudskott från sex meter gick långt över stolpen. Efter ett inledande tryck från Uruguay fick Frankrike grepp om spelet och började diktera spelet. Mbappe avslöjade Uruguays försvar igen i den 34:e minuten efter att ha sprungit ifrån Diego Laxalt på högerkanten men hans boll gick förbi alla. Lucas Torreira var vid liv för faran då och rensade undan den. Målet som kom efter Antoine Griezmanns cross som hittade Varane i boxen. Varane gläntade sitt huvudskott utom räckhåll för Fernando Muslera och gav Frankrike ledningen. Martin Caceres hade chansen att kvittera efter Varanes mål men den franske målvakten sträckte sig till sin yttersta höger för att avvärja bollen ut till en hörna för Uruguay. (Höjdpunkter: Uruguay vs Frankrike)

Höjdpunkter mellan Uruguay vs Frankrike, 2018 FIFA World Cup, kvartsfinal, direkt från Nizjnij Novgorod Stadium i Nizjnij Novgorod

21:27 IST: Tack för att ni stannar kvar hos oss för live matchuppdateringar från den första kvartsfinalen. Vi är snart tillbaka för liveuppdateringar från den andra kvartsfinalen mellan Brasilien och Belgien.

21:24 IST: FULL-TIME! Och det är över. Frankrike slår Uruguay med 2-0 och når semifinal i fotbolls-VM 2018. Fransmännen ligger nu och väntar i semifinalen på vinnaren av den andra kvartsfinalen mellan Belgien och Brasilien.

21:18 IST: 90 minuter upp. 5 ytterligare minuter.

21:15 IST: INBYGGNING! Mbappe gör plats för Dembele. Sista 3 minuter plus stopptid kvar.

21:10 IST: Sista 8 minuter kvar att spela. Det verkar som om Frankrike är på väg till semifinal på Uruguays bekostnad. | Uruguay 0-2 Frankrike efter 94 minuter

21:05 IST: Byte! N’Zonzi gör sig redo att gå in för Frankrike. Tolisso gör plats.

21:00 IST: Uruguay byte! Jonathan Urretaviscaya kommer in i stället för N Nandez. | Uruguay 0-2 Frankrike efter 74 minuter

20:57 IST: GULT KORT! Mbappe och Uruguays Rodriguez blir utvisade. Det råder kaos där ute. Mbappe gör lite trixande för att reta upp Uruguays spelare. | Uruguay 0-2 Frankrike efter 68 minuter

20:51 IST: Uruguay har ett berg att bestiga nu.

20:50 IST: MÅL! Muslera slarvar bort den och Griezmann ger Frankrike en tvåmålsledning i den 61:a minuten. Han ville parera den men den går rakt in i hans mål. Paul Pogba orkestrerade anfallet och vann bollen direkt från Vecino på mitten av planen. Hans sinnesnärvaro och en pricksäker passning till Griezmann gav Frankrike en tvåmålsledning. | Uruguay 0-2 Frankrike efter 62 minuter

20:47 IST: Bra anfallsspel av Uruguay. Dubbla byten för Uruguay. Bantancur ersätts av C. Rodriguez. Maxi Gomez kommer in i stället för C Stuani. | Uruguay 0-1 Frankrike efter 60 minuter

20:45 IST: Frankrike är på offensiven men Uruguays försvar håller backlinjen bra. | Uruguay 0-1 Frankrike efter 55 minuter

20:40 IST: HÖRNAN! Mbappe kan inte komma igenom men vinner hörnan i den 52:a minuten.

20:40 IST: Mbappe fälls av Laxalt i den 49:e minuten.

20:37 IST: Frankrike vinner en frispark, bred till höger. Griezmann svingar in bollen i Uruguays straffområde, men den är för nära Fernando Muslera som tar den enkelt.

20:33 IST: Andra halvlek börjar.

20:18 IST: Halvtid | Uruguay 0-1 Frankrike

20:14 IST: CHANS! Martin Caceres i slutet av frisparken och superräddning av Hugo Lloris som hindrar Uruguay från att kvittera i den 43:e minuten.

20:11 IST: GOAL! Antoine Griezmann slår ett vackert kryss och Varane slår in den i det bortre hörnet i den 40:e minuten. Ett dundrande huvudskott och Frankrike leder med 1-0 till Uruguay efter 41 minuter.

20:09 IST: Rodrigo Bentancur får ett gult kort för en förhastad utmaning på Tolisso. | Uruguay 0-0 Frankrike efter 40 minuter

20:05 IST: 34 minuter spelade och Mbappe visar sin snabbhet och tar sig förbi Laxalt på högerkanten men ingen i sexmetersboxen som kan besvära Uruguays målvakt.

20:00 IST: Corentin Tolisso avvärjer den uruguayanska faran. Det är fortfarande mållöst efter 30 minuter.

20:00 IST: Diego Laxalt stod som en klippa där. Hörna för Frankrike dock. Enkelt rensad av det uruguayanska försvaret.

19:54: Pavard och Suarez kolliderar. Den sistnämnda verkar vara skadad. Spelet avbryts kortvarigt. | Uruguay 0-0 Frankrike efter 24 minuter

19:50 IST: Inga klara chanser för något av lagen. Båda anfaller bra och försöker behålla bollen mer.

19:50 IST: Paul Pogba får lite utrymme och skjuter den. Bollen är dock överträffad och går till läktaren. | Uruguay 0-0 Frankrike efter 19 minuter

19:45 IST: Chans! Frankrikes Mbappe hade mycket utrymme och han slår den över ribban. Uruguay överlever skräcken.

19:45 IST: CORNER! Den första. Uruguay håller trycket uppe mot Frankrike i den första kvarten. Lloris kommer till bollen före Stuani. | Uruguay 0-0 Frankrike efter 15 minuter

19:40 IST: Lucas Hernandez fälldes och Frankrike har en frispark. Uruguay har alla tillbaka. Ingenting som stör den uruguayanska målvakten. Sista touch kommer från Raphael Varane. | 0-0 Uruguay 0-0 Frankrike efter 11 minuter

19:35 IST: Nahitan Nandez hade en chans där ute från nära håll. Uruguay håller trycket på Frankrike. Bra start från Uruguay i de första fem minuterna.

19:31 IST: Båda lagen har gjort 7 mål vardera för att nå kvartsfinalen.

19:30 IST: Avspark!

19:27: Uruguay försöker nå kvartsfinal för andra gången på tre VM-turneringar.

19:25 IST: Spelarna är ute på mitten och deras respektive nationalsånger spelas.

19:20 IST: Fem spelare (en uruguayan och fyra fransmän) skulle missa en semifinal för sina respektive lag om de blev inskrivna – och om deras lag skulle nå final fyra!

Uruguay: Rodrigo Bentancur

Frankrike: Paul Pogba, Corentin Tolisso, Benjamin Pavard och Olivier Giroud.

19:20 IST: TRIVIA! Frankrike har slagits ut av de slutliga mästarna i var och en av sina fem senaste framträdanden i utslagsrundorna i stora turneringar.

19:15 IST: Vi är bara några ögonblick från avspark.

19:12 IST: Här är laguppställningarna för både Uruguay och Frankrike.

18:50 IST: Anfallaren Edinson Cavani har uteslutits från Uruguays VM-kvartsfinal mot Frankrike

18:36 IST: Laglistan har tillkännagivits.

18:10 IST: TRIVIA! Frankrike är obesegrade i nio VM-matcher mot sydamerikanskt motstånd, sedan de besegrades med 2-1 av värdlandet Argentina 1978.

17:50 IST: Hej och välkommen till den första kvartsfinalmatchen mellan Uruguay och Frankrike direkt från Nizhny Novgorod Stadium.

Medans Uruguay svettas på anfallaren Cavanis kondition bör man komma ihåg att La Celestes framfart i Ryssland har byggts på deras försvar lika mycket som deras A-anfall. Medan Frankrike sätter sitt hopp till Mbappe är det osannolikt att tonåringens superstjärna har stött på ett försvar som liknar Uruguays. Under ledning av förbundskapten Diego Godin och med Jose Gimenez, Martin Caceres och Diego Laxalt, tillsammans med målvakten Fernando Muslera, har Uruguays försvar det delat bästa rekordet i FIFA World Cup 2018.