Wereldbeker 2018, Uruguay vs Frankrijk hoogtepunten: Raphael Varane, Antoine Griezmann helpen Frankrijk Uruguay met 2-0 te verslaan en naar halve finale te gaan

Frankrijk heeft Uruguay vrijdag met 2-0 verslagen en is doorgedrongen tot de halve finale van de FIFA World Cup 2018 in het Nizhny Novgorod Stadion. Raphael Varane en Antoinne Griezmann scoorden de twee doelpunten en Frankrijk bereikte hun zesde halve finale op het WK. Door een treffer van Fernando Muslera in de 61e minuut kwam Frankrijk in de tweede helft van de kwartfinale op een 2-0 voorsprong. Griezmann kopte een krachtig schot recht op Muslera af, maar die kon de bal niet goed opvangen en de bal belandde achter in het net. Raphael Varane had eerder met een klinische kopbal in de 40e minuut gescoord om Frankrijk aan het einde van de eerste helft op een 1-0 voorsprong te zetten tegen Uruguay. In de eerste helft waren er geen uitgesproken kansen voor beide teams. Nahitan Nandez kreeg van dichtbij een kans voor Uruguay. Uruguay was de betere ploeg in het eerste kwartier, maar ze vielen de Franse doelman Hugo Lloris nauwelijks lastig. Kylian Mbappe kreeg in de eerste helft een paar goede kansen voor Frankrijk, maar hij kon ze niet omzetten. In de 20e minuut kreeg hij een glorieuze kans toen zijn kopbal van zes meter ver over de doelpaal ging. Na aanvankelijke druk van Uruguay kreeg Frankrijk de wedstrijd in handen en begon het spel te dicteren. Mbappe stelde in de 34e minuut de Uruguayaanse verdediging opnieuw bloot nadat hij Diego Laxalt op de rechtervleugel voorbij was geschoten, maar zijn bal ging langs iedereen heen. Lucas Torreira zag het gevaar en redde de bal. Het doelpunt kwam van een voorzet van Antoine Griezmann die Varane in het strafschopgebied vond. Varane kopte de bal buiten bereik van Fernando Muslera en zette Frankrijk op voorsprong. Martin Caceres had een kans op de gelijkmaker na het doelpunt van Varane, maar de Franse doelman strekte zich uit naar zijn uiterste rechterkant om de bal uit te werken voor een Uruguay corner. (Hoogtepunten: Uruguay vs Frankrijk)

Hoogtepunten tussen Uruguay vs Frankrijk, 2018 FIFA World Cup, kwartfinale, rechtstreeks vanuit het Nizhny Novgorod Stadion in Nizhny Novgorod

21:27 IST: Bedankt dat u bij ons bent gebleven voor de live wedstrijdupdates van de eerste kwartfinale. We zijn zo dadelijk terug voor de live updates van de tweede kwartfinale tussen Brazilië en België.

21:24 IST: FULL-TIME! En het is voorbij. Frankrijk verslaat Uruguay met 2-0 en bereikt zo de halve finales van de 2018 FIFA World Cup. De Fransen wachten nu in de halve finale op de winnaar van de andere kwartfinale tussen België en Brazilië.

21:18 IST: Negentig minuten op. 5 extra minuten.

21:15 IST: SUBSTITUTION! Mbappe maakt plaats voor Dembele. Nog 3 minuten plus rust te gaan.

21:10 IST: Nog 8 minuten te gaan. Het lijkt erop dat Frankrijk naar de halve finales gaat ten koste van Uruguay. | Uruguay 0-2 Frankrijk na 94 minuten

21:05 IST: Wissel! N’Zonzi maakt zich klaar om in te vallen voor Frankrijk. Tolisso maakt plaats.

21:00 IST: Uruguay wissel! Jonathan Urretaviscaya komt in het veld voor N Nandez. | Uruguay 0-2 Frankrijk na 74 minuten

20:57 IST: GELE KAART! Mbappe en Uruguay’s Rodriguez krijgen een rode kaart. Er heerst chaos. Mbappe doet een trucje om de Uruguay spelers woedend te maken. | Uruguay 0-2 Frankrijk na 68 minuten

20:51 IST: Uruguay heeft nu een berg te beklimmen.

20:50 IST: GOAL! Muslera verprutst de bal en Griezmann zet Frankrijk op een voorsprong van twee doelpunten in de 61e minuut. Hij wilde hem pareren, maar de bal gaat recht in zijn doel. Paul Pogba orkestreerde de aanval en veroverde de bal op rechts van Vecino in het midden van het park. Zijn tegenwoordigheid van geest en een precies pasje naar Griezmann bezorgden Frankrijk een kussen van twee doelpunten. | Uruguay 0-2 Frankrijk na 62 minuten

20:47 IST: Goed aanvalsspel van Uruguay. Dubbele wissel voor Uruguay. Bantancur vervangen door C. Rodriguez. Maxi Gomez komt in het veld voor C. Stuani. | Uruguay 0-1 Frankrijk na 60 minuten

20:45 IST: Frankrijk is in de aanval maar de verdediging van Uruguay houdt de achterlijn goed tegen. | Uruguay 0-1 Frankrijk na 55 minuten

20:40 IST: CORNER! Mbappe kan er niet door maar wint de corner in de 52e minuut.

20:40 IST: Mbappe maakt een overtreding op Laxalt in de 49e minuut.

20:37 IST: Frankrijk wint een vrije trap, breed aan de rechterkant. Griezmann slingert de bal het Uruguay strafschopgebied in, maar de bal is te dicht bij Fernando Muslera die hem gemakkelijk pakt.

20:33 IST: Tweede helft begint.

20:18 IST: Ruststand: Uruguay 0-1 Frankrijk

20:14 IST: KANS! Martin Caceres aan het einde van de vrije trap en super redding van Hugo Lloris om Uruguay de gelijkmaker te ontzeggen in de 43e minuut.

20:11 IST: GOAL! Antoine Griezmann geeft een prachtige voorzet en Varane kopt de bal in de verre hoek in de 40e minuut. Een dreunende kopbal en Frankrijk leidt Uruguay 1-0 na 41 minuten.

20:09 IST: Rodrigo Bentancur krijgt een gele kaart voor een onbesuisde tackle op Tolisso. | Uruguay 0-0 Frankrijk na 40 minuten

20:05 IST: 34 minuten gespeeld en Mbappe toont zijn snelheid en komt voorbij Laxalt op de rechtervleugel, maar niemand in het zesmetergebied om de Uruguay keeper lastig te vallen.

20:00 IST: Corentin Tolisso ruimt het Uruguayaanse gevaar op. Het is nog steeds doelpuntloos na 30 minuten.

20:00 IST: Diego Laxalt stond daar als een rots. Corner voor Frankrijk. Gemakkelijk weggewerkt door de Uruguayaanse verdediging.

19:54: Pavard en Suarez botsen. De laatste lijkt gekwetst te zijn. Het spel wordt kort onderbroken. | Uruguay 0-0 Frankrijk na 24 minuten

19:50 IST: Geen duidelijke kansen voor beide teams. Beiden vallen goed aan en proberen de bal meer te houden.

19:50 IST: Paul Pogba krijgt een beetje ruimte en schiet. De bal wordt echter over geraakt en gaat naar de tribune. | Uruguay 0-0 Frankrijk na 19 minuten

19:45 IST: Kans! Frankrijk’Mbappe had veel ruimte en hij schiet over de lat. Uruguay overleeft de schrik.

19:45 IST: CORNER! De eerste. Uruguay houdt de druk op Frankrijk in het eerste kwartier. Lloris komt bij de bal voor Stuani. | Uruguay 0-0 Frankrijk na 15 minuten

19:40 IST: Lucas Hernandez werd neergehaald en Frankrijk krijgt een vrije trap. Uruguay heeft iedereen terug. Niets om de Uruguay keeper te storen. Het laatste tikje komt van Raphael Varane. | Uruguay 0-0 Frankrijk na 11 minuten

19:35 IST: Nahitan Nandez had een kans van dichtbij. Uruguay houdt druk op Frankrijk. Geweldige start van Uruguay in de eerste vijf minuten.

19:31 IST: Beide teams hebben elk 7 doelpunten gescoord in het bereiken van de kwartfinales.

19:30 IST: Kick off!

19:27: Uruguay probeert voor de tweede keer in drie World Cups de kwartfinales te bereiken.

19:25 IST: De spelers staan in het midden en hun respectievelijke volksliederen worden gespeeld.

19:20 IST: Vijf spelers (één Uruguayaan, vier Fransen) zouden een halve finale voor hun respectievelijke teams missen als ze werden geboekt – en als hun ploeg de laatste vier zou bereiken!

Uruguay: Rodrigo Bentancur

Frankrijk: Paul Pogba, Corentin Tolisso, Benjamin Pavard en Olivier Giroud.

19:20 IST: TRIVIA! Frankrijk is in elk van hun laatste vijf optredens in de knock-out rondes van grote toernooien uitgeschakeld door de uiteindelijke kampioenen.

19:15 IST: We zijn nog maar net verwijderd van de aftrap.

19:12 IST: Hier zijn de team opstellingen van zowel Uruguay en Frankrijk.

18:50 IST: Aanvaller Edinson Cavani is uitgesloten van Uruguay’s WK kwartfinale gelijkspel tegen Frankrijk

18:36 IST: De teamlijst is bekend gemaakt.

18:10 IST: TRIVIA! Frankrijk is ongeslagen in negen wereldbekerwedstrijden tegen Zuid-Amerikaanse tegenstanders, sinds ze in 1978 met 2-1 werden verslagen door gastland Argentinië.

17:50 IST: Hallo en welkom bij de eerste kwartfinale tussen Uruguay en Frankrijk, rechtstreeks vanuit het Nizhny Novgorod Stadion.

Terwijl Uruguay zwetst op de fitheid van spits Cavani, moeten we niet vergeten dat de vooruitgang van La Celeste in Rusland net zo goed te danken is aan hun verdediging als aan hun A-list aanval. Terwijl Frankrijk zijn hoop vestigt op Mbappe, is het onwaarschijnlijk dat de tiener superster ooit met een defensie als die van Uruguay te maken heeft gehad. Onder aanvoering van aanvoerder Diego Godin en met Jose Gimenez, Martin Caceres en Diego Laxalt, samen met doelman Fernando Muslera, heeft de verdediging van Uruguay de gezamenlijk beste staat van dienst op de FIFA World Cup 2018.