Hoe Super Bowl-vierkanten werken

ROCHESTER, N.Y. (WROC) – Nu de Super Bowl is ingesteld en de anticipatie opbouwt, ziet u misschien vrienden of collega’s Super Bowl-vierkanten doorgeven.

Wat kan lijken op een complex raster van nummers is eigenlijk een vrij eenvoudig scoresysteem, en door deel te nemen kun je een behoorlijk bedrag aan geld winnen. Plus, het is een stuk willekeuriger dan een March Madness bracket waar enige kennis van de sport deelnemers zeker een voorsprong geeft.

Hoewel er een paar verschillende manieren zijn waarop mensen Super Bowl-vierkanten kunnen spelen, is de volgende het populairst onder pools met je vrienden, families of collega’s.

The Grids

Een standaard Super Bowl-vierkant is een 10×10 rooster. Elk team dat aan de wedstrijd deelneemt, wordt toegewezen aan de x- en y-as, in dit geval de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers. Elke bijbehorende kolom en rij krijgt later een willekeurig gekozen numerieke waarde van 1-9.

Houd nog even met het toewijzen van de cijfers, dat komt na stap twee, maar deze opzet geeft spelers 100 kansen om te winnen. Vergeet niet om een kolom en een rij leeg te laten om de nummers op te nemen zodra het vierkant is gevuld met spelers (voorbeeld hieronder).

Het invullen

Als de vierkanten bracket eenmaal is opgezet, is de volgende stap om simpelweg mensen uit te nodigen om mee te doen aan de pool, of om er zelf een te vormen. Het gebruik van online systemen is handig, omdat het elektronisch of via e-mail kan worden gedaan, afhankelijk van de software, maar u kunt ze ook met de hand invullen als u de voorkeur geeft aan meer traditionele methoden.

De meeste pleinen laten spelers hun cellen kiezen, maar voordat de nummers worden toegewezen, is het vrij willekeurig, wat een gelijk speelveld houdt voor mensen die veel niet zo nauw voetbal volgen als anderen.

Het toewijzen van de nummers

Zodra de spelers de pleinen hebben gevuld, is de volgende stap het invullen met de bijbehorende nummers. Veel online vierkantopstellingen zullen de numerieke volgorde willekeurig voor u selecteren, maar als u het offline doet, leg dan gewoon de cijfers op een manier die patronen voorkomt. Zoals dit …

Opnieuw, deze opstelling creëert 100 kansen voor spelers om te winnen. De winnaar, of winnaars, wordt uiteindelijk bepaald door de eindstand van elk kwart en het eindresultaat van de wedstrijd.

Wie wint

In de meeste Super Bowl-vierkanten wordt een winnaar bepaald aan het eind van het eerste kwart, tweede kwart, derde kwart, plus de eindscore van het spel. De winnaar wordt bepaald door te kijken naar het laatste getal in de score van elk team en vervolgens die cijfers op het raster te vergelijken om te zien waar de vierkanten elkaar snijden.

Bijv. als de score aan het eind van het eerste kwart Chiefs 7, 49ers 3 is, zou de winnaar van het eerste kwart zijn:

Dit proces zou zich ook voor het tweede en derde kwart afspelen. Als de eindstand 49ers 31, Chiefs 24 was, zou de winnaar van de eindstand zijn:

Hoewel sommige square-formaten en uitbetalingen variëren, is de standaardscore dat de winnaars van het eerste, tweede en derde kwart elk 20% van de pot krijgen, en de winnaar van de eindstand (vierde kwart) de resterende 40%. Neem contact op met de organisator voor meer informatie.