FSU vs. Boston College: Score, hoogtepunten en Twitter-reactie

De Florida State Seminoles (3-0) leken vrijdagavond niet dominant, maar het negende gerangschikte team van het land deed genoeg om te ontsnappen aan een defensieve strijd tegen de Boston College Eagles (2-1) en een 14-0 overwinning te boeken in hun ACC-opener.

De Seminoles leidden met 7-0 bij het ingaan van het vierde kwart, en ze bezegelden de deal met een 36-yard scoop-and-score fumble recovery van safety Jalen Ramsey, zoals ESPN College Football op Twitter meldde:

Op een avond waarop Florida State 217 totale yards verzamelde tegen een stout Boston College front, slaagde quarterback Everett Golson er slechts in 119 yards en een touchdown te scoren op 15-of-24 passing.

Ultimately, Friday’s game amounted to a fierce field-position battle, zoals ESPN-colour commentator Mack Brown opmerkte (via ESPN.com’s Brett McMurphy):

De teams voerden samen 13 keer een punter uit, terwijl Florida State nauwelijks meer aanvalskracht had dan Boston College. Een week nadat ze Howard met 76-0 hadden verslagen, bleef Boston College beperkt tot 195 yards totale aanval.

Florida State hield quarterback Darius Wade onder controle toen hij op het veld stond. Hij voltooide slechts vier van de 12 passes voor 47 yards, terwijl hij 10 keer rende voor 38 yards.

Boston College hoofdcoach Steve Addazio sprak voorafgaand aan de wedstrijd over de verdediging van Florida State, volgens Brendan Sonnone van de Orlando Sentinel:

Voor de verdediging zijn ze groot en fysiek. Dat hebben we nog niet gezien. We hebben nog niet tegen zulke grote, fysieke verdedigingslinies gespeeld. … Dus het is een heel andere operatie op dit moment. Het is niet zo dat je ze van de bal gaat blazen. Dat gaat niet gebeuren.

Wade moest in het vierde kwart op krukken naar de kleedkamer strompelen nadat hij een sack had geïncasseerd met een beenblessure tot gevolg.

Golson bracht de Seminoles aan het rollen tijdens de openingsdrive van de wedstrijd, toen ze 83 yards aflegden in iets minder dan vijf minuten, terwijl ze vijf first downs scoorden.

ESPN College Football gaf op Twitter beelden door van Golsons 9-yard touchdown pass naar Travis Rudolph:

Emory Hunt van Football Gameplan merkte op dat de openingsdrive van Florida State was wat de dokter had voorgeschreven:

Golson zette niet de meest productieve eerste helft neer tegen een stugge Boston College-verdediging, maar zijn inspanning betekende wel een bescheiden verbetering.

Een week na één van negen passes voor zes yards in de eerste helft tegen South Florida, ging Golson 11-of-14 voor 81 yards in de eerste 30 minuten tegen een Eagles-team dat in zijn eerste twee wedstrijden geen touchdown had toegestaan.

Hoewel Boston College tevreden moest zijn met de eerste-helft prestatie van de verdediging, ondanks de relatieve achteruitgang. De verdedigingslinie van de Eagles kreeg een geweldige push aan de voorkant en leek de controle te hebben na het openingsstatement van Florida State, volgens Sonnone:

Als gevolg van de imposante verdedigende opstelling van Boston College was het voor Cook moeilijk om schone rushing lanes te vinden. In plaats daarvan moest de snelheidsduivel van de Seminoles het in de eerste helft hebben van zijn burst, volgens ESPN Stats & Info:

Sanjay Kirpalani van Fleacher Report vatte de zaken samen met een beknopte blik op de wankele en onervaren Florida State-aanval:

Gezien het onvermogen van Boston College om aanvallend iets op gang te krijgen, hoefden de Seminoles er niet als wereldverbeteraars uit te zien.

Het vermogen van FSU om met een jonge aanvallende kern een zware wegoverwinning te boeken, moet hoop bieden voor de komende weken.

Terwijl Boston College zich thuis probeert te herpakken tegen Northern Illinois, zal Florida State volgend weekend proberen ongeslagen te blijven met een wegoverwinning tegen een Wake Forest-team dat ook niet bekendstaat om zijn aanvallende kracht.