Max Holloway

Varhainen MMA-uraEdit

Holloway oli 19-vuotiaana kerännyt ennätyksen 4-0. Hän sai tunnustusta vuoden 2012 #7 featherweight prospect of 2012 Bloody Elbow’s 2012 World MMA Scouting Reportissa ja häntä on jopa verrattu entiseen UFC:n ja entiseen WEC:n kevytsarjan mestariin Anthony Pettisiin, johtuen hänen kyvystään sisällyttää laaja valikoima lentäviä ja pyöriviä potkuja, polvia ja kyynärpäätä iskupeliinsä.

Hänen varhaisen uransa kohokohtana oli jaettu päätösvoitto entisestä Strikeforcen ja WEC:n veteraanista Harris Sarimentosta 12. maaliskuuta 2011, mikä toi hänelle kevytsarjan vyön Havaijilla sijaitsevan X-1-promootion.

Ultimate Fighting ChampionshipEdit

2012Edit

Holloway oli UFC:n nuorin taistelija, kun hän teki promootiodebyyttinsä Ricardo Lamasin loukkaantumisen korvaajana UFC 143:ssa 4. helmikuuta 2012 Dustin Poirieria vastaan. Hän hävisi ottelun alistamalla (asennettu kolmio käsivarsinauha) ensimmäisessä erässä.

Toisessa ottelussaan Holloway kohtasi Pat Schillingin 1. kesäkuuta 2012 The Ultimate Fighter 15 -finaalissa. Holloway voitti yksimielisellä päätöksellä (30-27, 30-27, 30-27).

Holloway voitti Justin Lawrencen, 11. elokuuta 2012, UFC 150 -tapahtumassa. Holloway voitti ottelun TKO:lla toisessa erässä.

Holloway otteli Leonard Garciaa vastaan 29. joulukuuta 2012, UFC 155:ssä, loukkaantuneen Cody McKenzien tilalla. Holloway voitti tiukan ottelun jaetulla päätöksellä.

2013Edit

Holloway kohtasi Dennis Bermudezin 25. toukokuuta 2013 UFC 160:ssa. Hän hävisi ottelun kiistanalaisesti jaetulla päätöksellä. 11 median jäsentä 11:stä pisteytti ottelun Hollowayn hyväksi.

Holloway kohtasi Conor McGregorin 17. elokuuta 2013 UFC Fight Night 26:ssa. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

2014Edit

Holloway kohtasi mainostulokkaan Will Chopen 4. tammikuuta 2014 UFC Fight Night 34:ssä. Holloway voitti ottelun TKO:lla toisessa erässä. Voitto toi Hollowaylle myös ensimmäisen Knockout of the Night -bonuksensa.

Holloway kohtasi Andre Filin 26. huhtikuuta 2014 UFC 172 -tapahtumassa. Hän voitti edestakaisen ottelun alistettuaan Filin kolmannessa erässä.

Hollowayn odotettiin kohtaavan Mirsad Bektić 23. elokuuta 2014 UFC Fight Night 49 -tapahtumassa loukkaantuneen Ernest Chavezin tilalle. Bektic kuitenkin vetäytyi ottelusta tapahtumaa edeltävällä viikolla ja tilalle tuli promoottoritulokas Clay Collard. Holloway voitti ottelun TKO:lla kolmannessa erässä.

Holloway toimi jälleen korvaajana ja kohtasi Akira Corassanin 4. lokakuuta 2014 UFC Fight Night 53 -tapahtumassa Chan Sung Jungin tilalla. Hän voitti ottelun tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä. Voitto toi Hollowaylle ensimmäisen Performance of the Night -bonuspalkintonsa.

2015Edit

Holloway kohtasi Cole Millerin 15. helmikuuta 2015 UFC Fight Night 60 -tapahtumassa. Holloway voitti yksimielisellä päätöksellä.

Holloway kohtasi Cub Swansonin 18. huhtikuuta 2015 UFC on Fox 15 -tapahtumassa.

Holloway lopetti ottelun kolmannessa erässä asennetulla giljotiinilla. Voitto toi Hollowaylle myös toisen Performance of the Night -bonuspalkintonsa.

Holloway kohtasi Charles Oliveiran 23. elokuuta 2015 UFC Fight Night 74 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun TKO:lla ensimmäisessä erässä sen jälkeen, kun Oliveira kärsi ilmeisen niska-hartiavamman puolustaessaan takedownia eikä pystynyt jatkamaan. Vamma kuvattiin myöhemmin mikrorepeämäksi ruokatorvessa, vaikka UFC julkaisi myöhemmin lausunnon, jossa selvennettiin, ettei Oliveiralla ollut suurempia vammoja. Voiton myötä Hollowaysta tuli UFC:n historian nuorin 10 voittoa saavuttanut ottelija.

Holloway kohtasi Jeremy Stephensin 12. joulukuuta 2015 UFC 194 -tapahtumassa. Holloway voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

2016Edit

Holloway kohtasi Ricardo Lamasin 4. kesäkuuta 2016 UFC 199:ssä. Hän voitti yksimielisellä päätöksellä.

Holloway kohtasi Anthony Pettisin väliaikaisesta UFC-sulkasarjan mestaruudesta 10. joulukuuta 2016 UFC 206:ssa. Punnituksessa Pettis painoi 148 kiloa, kolme kiloa yli mestaruusottelun höyhensarjan 145 kilon rajan. Tämän seurauksena siinä tapauksessa, että Pettis voittaisi ottelun Hollowayta vastaan, hän ei olisi oikeutettu UFC:n mestaruuteen. Pettisille määrättiin myös 20 prosentin sakko hänen palkkiostaan, joka meni Hollowaylle ja ottelu jatkui pyyntipainossa. Holloway voitti ottelun TKO:lla kolmannessa erässä ja sai Performance of the Night -bonuksen.

2017Edit

Holloway kohtasi höyhensarjan mestarin José Aldon tittelin yhdistämiskamppailussa 3. kesäkuuta 2017 UFC 212:ssa. Kohdatessaan alkuvaiheen vastoinkäymisiä Holloway kukisti Aldon TKO:lla kolmannessa erässä ja ansaitsi ottelusta ensimmäisen Fight of the Night -bonuspalkintonsa.

4. lokakuuta 2017 Holloway paljasti allekirjoittaneensa uuden moniottelusopimuksen UFC:n kanssa. Hollowayn oli tarkoitus kohdata Frankie Edgar 2. joulukuuta 2017 UFC 218 -tapahtumassa, mutta 8. marraskuuta 2017 Edgar vetäytyi kortilta loukkaantumisen vuoksi ja tilalle tuli José Aldo. Holloway voitti ottelun TKO:lla kolmannessa erässä ja säilytti UFC:n höyhensarjan vyön.

2018Edit

Kamppailu Edgarin kanssa siirrettiin ja sen piti tapahtua 3. maaliskuuta 2018 UFC 222:ssa. Helmikuun 3. päivänä 2018 kuitenkin ilmoitettiin, että Holloway oli joutunut vetäytymään ottelusta jalkavamman vuoksi.

Holloway vuonna 2018.

Huhtikuun 1. päivänä 2018 Holloway ilmoitettiin myöhäiseksi korvaajaksi loukkaantuneen Tony Fergusonin tilalle otteluun 7. huhtikuuta 2018 järjestettävässä UFC 223 -ottelussa UFC:n vapaana olevasta kiistattomasta UFC:n kevytsarjan mestaruudesta Khabib Nurmagomedovia vastaan. Voittaessaan Holloway olisi vasta toinen taistelija (Conor McGregorin jälkeen) UFC:n historiassa, jolla on tittelit kahdessa eri divisioonassa samanaikaisesti. Holloway, jolla ei ollut ottelua ohjelmassa eikä harjoitusleirillä, otti ottelun vastaan vain kuuden päivän valmistautumisaikaa. Huhtikuun 6. huhtikuuta, kun hänen oli määrä punnita, New Yorkin osavaltion urheilukomission lääkärit vetivät Hollowayn pois ottelukortista hänen lyhyellä varoitusajalla tekemänsä painonpudotuksen vakavuuden vuoksi. Ottelu jatkui Al Iaquintan ollessa Hollowayn viime hetken korvaaja.

Hollowayn oli tämän jälkeen määrä puolustaa UFC:n höyhensarjan mestaruuttaan 7. heinäkuuta 2018 UFC 226:ssa Brian Ortegaa vastaan. Heinäkuun 4. päivänä Holloway kuitenkin vedettiin pois ottelusta ”aivotärähdyksen kaltaisten oireiden” vuoksi.

Toisen tittelinsä puolustamiseksi Holloway kohtasi Brian Ortegan päätapahtumassa UFC 231:ssa Torontossa, Kanadassa 8. joulukuuta 2018. Holloway voitti ottelun TKO:lla neljännen erän lopussa lääkärin keskeytyksellä. Tämä voitto toi hänelle Fight of the Night- ja Performance of the Night -palkinnot. Holloway rikkoi ennätyksen eniten merkittäviä iskuja yhdessä ottelussa 290:llä, rikkoi ennätyksen 134:n tällaisen merkittävän iskun laskeutumisessa erässä ja teki ennätyksen eniten voittoja UFC:n höyhensarjan historiassa viidellätoista.

2019Edit

Holloway siirtyi painoluokkaa ylemmäs ja kohtasi Dustin Poirierin uusintaottelussa väliaikaista UFC:n kevytsarjan maailmanmestaruutta tavoittelevassa ottelussa 13. huhtikuuta 2019, tapahtumapaikalla UFC 236. Hän hävisi edestakaisen ottelun yksimielisellä päätöksellä. Tämä ottelu toi hänelle Fight of the Night -palkinnon.

Holloway palasi takaisin höyhensarjaan, ja ottelu entistä UFC:n kevytsarjan mestaria Frankie Edgaria vastaan sovittiin kolmannen kerran ja se käytiin lopulta 27. heinäkuuta 2019 UFC 240:n päätapahtumassa. Holloway voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä puolustaen menestyksekkäästi höyhensarjan titteliään kolmannen kerran.

Neljännessä tittelipuolustuksessaan Holloway kohtasi Alexander Volkanovskin 14. joulukuuta 2019 UFC 245:ssä. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä, päättäen höyhensarjan mestaruutensa.

2020Edit

Holloway kohtasi Alexander Volkanovskin uusintaottelussa UFC:n höyhensarjan mestaruudesta 12. heinäkuuta UFC 251:ssä. Hän hävisi ottelun jaetulla päätöksellä. Päätös oli kiistanalainen tiedotusvälineiden ja seka-urheilupersoonien, kuten UFC:n presidentin Dana Whiten, entisen erotuomarin ja sääntöjärjestelmän luoneen John McCarthyn sekä useiden seka-urheilulajien edustajien keskuudessa.

2021Edit

Holloway kohtasi Calvin Kattarin 16. tammikuuta 2021 UFC on ABC 1 -tapahtumassa. Holloway dominoi Kattaria kaikki viisi erää ja voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä, kaksi tuomaria pisteytti ottelun 50-43 ja yksi tuomari 50-42 hänen edukseen. Viidennen erän kahden viimeisen minuutin aikana Holloway laskeutui kahden lyönnin kombolla ja jatkoi häkin vieressä istuvan selostustiimin tuijottamista ja puhuttelua samalla, kun hän väisti vaivattomasti Kattarin iskuja ja huusi tälle ”Olen UFC:n paras nyrkkeilijä!”, mikä herätti puhetta kunnianosoituksesta näyttävyydestään tunnetulle Muhammad Alille. Holloway teki UFC:n yhden ottelun ennätykset laskeutuneiden ja yritettyjen iskujen kokonaismäärässä, laskeutuneiden ja yritettyjen merkittävien iskujen määrässä, iskujen erotuksessa, laskeutuneiden etäisyysiskujen määrässä, laskeutuneiden merkittävien päähän kohdistuneiden iskujen määrässä ja laskeutuneiden merkittävien vartaloon kohdistuneiden iskujen määrässä. Hänen neljännessä erässään tehtiin myös iskujen ja merkittävien iskujen ennätys. Molemmat ottelijat ansaitsivat Fight of the Night -palkinnon.