Hambletonian (hevonen)

Hambletonian sai nimensä Hambleton Hillsin historiallisen kilpa-alueen mukaan, joka sijaitsee North York Moorsin reunalla, Sutton Bankin huipulla. 14. toukokuuta 1794 Hambletonian voitti siellä ensimmäisen kilpailunsa, ”A sweepstake of 15 guineas each for three-year-old colts, 8 stone (51 kg), fillies 7 st. 11 lb. (49,5 kg) run over two miles”

Elokuussa 1795 Sir Charles Turner osti Yorkin raveissa Hambletonianin, Beninghbroughin (myös King Ferguksen) ja Oberonin Hutchinsonilta 3 000 guinealla. Samassa kokouksessa Hambletonian voitti kaksi sweepstakesia ja 22. syyskuuta Doncasterin kokouksessa se voitti St Leger Stakesin. Seuraavana päivänä Hambletonian voitti ensimmäisen Doncaster Cupinsa ja Beningbrough voitti Doncaster Stakesin.

Vuonna 1796 Yorkissa Hambletonian hävisi ainoan kilpailunsa Derby-voittajalle Spread Eaglelle juostuaan ulos radalta. Samassa kokouksessa se voitti takaisin 50 puntaa Spread Eaglelta ja kahdelta muulta. Myöhemmin samana vuonna Hambletonian myytiin läheisen Wynyard Parkin (County Durham) Sir Henry Vane-Tempestille, jonka palveluksessa se kilpaili vuoteen 1800 asti. Yorkin elokuun kokouksessa se voitti sekä viisivuotiaiden että kuusivuotiaiden ja yli Subscription Pursesin.

Hambletonian ei startannut vuoden 1798 aikana. Kuuluisassa ottelussa Mr Cookson’s Diamondin kanssa neljän mailin Beacon Course -radalla Newmarketissa 25. maaliskuuta 1799 Francis Bucklen ratsastama Hambletonian voitti kaulalla ajalla 7 minuuttia 15 sekuntia. Sen sanotaan kulkeneen 21 jalkaa yhdellä askeleella maalissa. Sir Henry oli lyönyt 3 000 guineaa vetoa tuloksesta. Hevosesta teki myöhemmin maalauksen Hambletonian Rubbing Down suuri hevostaiteilija George Stubbs, joka oli tuolloin 75-vuotias. Vuonna 1800 Hambletonian voitti ainoan starttinsa kuusivuotiaille ja sitä vanhemmille tarkoitetussa Great Subscription Purse -kilpailussa Yorkissa.